Vuosisaarella.fi

Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Tammikuu Helmikuu Maaliskuu

Heinäkuu

Neljäs kuukausi saarella

Sumuisen illan auringonlasku.
Saarikuvaajan vapaapäivä. Venematka Äggskärin seuduilta Pellingin läpi Liljebergin veistämällä pellinkiläisellä kalaveneellä.
Aallot iskemässä rantakiviä vasten.

Heinäkuussa lisääntyvä kosteus ja lämmin ilma saivat aikaan värikkäitä hetkiä aamun valjetessa ja illan taittuessa yöksi. Ukkoskuurot jatkuivat, mutta tällä kertaa ne pysyttelivät etäämpänä saaresta. Heinäkuun myötä poistuin ensimmäistä kertaa saarelta vapaa-ajanviettoon. Nytkin tosin vain hetkeksi ja viereiseen saaristoon. Vierailimme Äggskärissä, josta ajoimme vanhalla Pellinkiläisellä kalaveneellä Pellingin läpi. Minä kannella istuessa ja matkaa kameralla dokumentoiden.

Neitoperhosen toukka nokkosen lehdellä.
Eräs kesän värikkäimmistä auringonlaskuista.
Joutsenperheen neuvotteluhetki.
Joutsenet aamuyöllä kaislikoiden suojissa.

Heinäkuun myötä saarelle asettui kuusipäinen joutsenperhe. Niiden arkea oli mukavaa seurata. Ne kalastelivat merilevää, pesivät itseään sekä lepäilivät leppoisasti rannalla, eivätkä ne pahemmin välittäneet läsnäolostani. Lokkien kanssa sai olla varuillaan. Lokit olivat kovin reviiritietoisia pesänsä lähistöllä. Välillä reilu tusina lokkia vartioi uimataitojaan harjoittelevan poikasen yläpuolella. Lokkien mielestä puolet saaresta kuului heille. Sinnikkäiden, mutta rauhanomaisten neuvotteluiden seurauksena lopulta vain muutama paikka rannalla oli pari viikkoa kuvauskiellossa.

Laskevan auringon valaisemat pihkapisarat.
Rantakiviä.
Luonnon järjestelmällisyyttä.
Tiiran kalastushetki.
Kuu, usvaa ja sävykkäät maisemat.
Saari merellä.

Saaristossa sääolot vaihtelevat vauhdikkaasti. Vaikka tällä kertaa ukkoskuurot jäivät vaisuiksi, niin välillä kova tuuli piiskasti rantaa ja nosti aallot komeisiin korkeuksiin. Tällöin saatoin mennä kameran kanssa rannalle ottamaan pärskeitä vastaan. Tyynenä päivänä katselin laiturin vieressä parveileviä kaloja ja kuvasin niityllä olevia hyönteisiä.

Kurjet yöllä.
Kurjet aamusumussa.
Sumuinen aamu piilotti saaren ulkomaailmalta.
Sateen jälkeinen auringonlasku ja reikä pilvessä.

Lämpimän kesän seurauksena myös sinilevän määrä lisääntyi. Kun kukinta oli voimakkaimmillaan, ei mereen ollut asiaa. Myös punkit ja hyttyset tuottivat jonkin verran vaivaa. Heinäkuu oli kokonaisuudessaan kuitenkin yksi hienoimmista kuukausista saarella tähän mennessä.

Rantakiviä ja merta.
Jo varttuneet joutsenen poikaset kalastamassa merilevää loppukuussa.
Auringonnousun keltaisuus toi hetkeksi syksyisen tunnelman.
Rantaheinä aurinkoa vasten.
Kaloja kuvaamassa.Pasi Markkanen
pmmarkkanen@gmail.com


Tue toimintaani seuraamalla Facebookissa:

Vuosi saarella - asun vuoden saarella ja kuvaan vuodenaikojen vaihteluaTilaa Vuosi saarella postikortteja ja tauluja! Kysy lisää pmmarkkanen@gmail.com.


Voit myös tukea toimintaani kahvikupin hinnalla Patreonissa.Lue kuukauden kuvasarjat tästä:
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu
Joulukuu
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu


Katso vuodenaikavideot YouTubessaJaa sivu:

WhatsApp